Ajalooline traditsioon: Tarvastu lõunaosa.

Arhiivid - Tuhalaane ap[ostlik]-õigeusu koguduse kiriku arhiiv, selle ajalugu ja seisukord

Sellest pole minul peaaegu midagi kirjutada. Kiriku kroonika, millest pääasjalikult saab andmeid, on kadunud juba ammu, kuna teised dokumendid ja paberid on väärtusetud ajaloolisest seisukohast vaadatuna. Sorisin neidki terve päev, kuid minule ei puutunud midagi silma, millest oleks näha kiriku ajalugu, selle arenemist jne. Leidsin ka ühe protokolliraamatu, mis jälgib 1864.–1884. a sündmustikku, kuid selle sisu on puht majandusline – kiriku ja kooli remondikavatsused ja kulud ainult.
Arhiiv sisaldab eneses harilikke kiriku ja kogudusse puutuvaid asju ja asjade nimestikke, trükitud raamatute, koguduse varanduse jne nimesid. Arhiiv asub kiriku juures olevas raudkambris, mis on ehitatud kirikuriistade hoidmiseks.
EKLA, f 199, m 21, 49 (II-4) < Tarvastu khk. – Elmar Anton (1926)